Urinvägsinfektion utan symtom

Emma berättar att hon drabbats av infektion i urinvägarna tre gånger och beskriver hur hon ändå aldrig upplevt några av de typiska symtomen för urinvägsinfektion.

(Ett nytt fönster öppnas)

Läser padda

Jag har haft urinvägsinfektion 3 gånger, 2 gånger när jag varit gravid då mina enda symtom på det var kraftiga sammandragningar. Min första fick jag inte heller några symtom på, det enda symtomet jag fick var en sån hemsk smärta i ländryggen, jag kunde inte stå och jag grinade av smärta.

Sjukvården ville inte ge mig en tid utan sa att jag skulle fortsätta att ta smärtstillande, vilket inte hjälpte ett dugg på mig. Lyckades tjata till mig en tid, när jag kom in fick jag kissa och sen låg jag ute i väntrummet och grinade av smärta. Hörde hur dom sa vem är emma vem är emma inne på deras ”kontor” sen fick jag komma in. Fick förklarat att jag hade en långdragen uvi som hade börjat vandra uppåt. Fick antibiotika och smärtstillande då dom såg att jag va riktigt påverkad av smärta.

Alltså så behöver det inte märkas av nånting innan. Vilket är riktigt skrämmande när man söker på symtom på uvi så är det första tecknet sveda, svårt att kissa och även att tömma blåsan, går på toan oftare för att känslan är att vara kissnödig. Jag har snarare varit tvärtemot att behöva gå på toan mer sällan än vanligtvis. Ni känner eran kropp bäst när ni märker att nått inte är som det ska. Sök vård i tid!


Publicerad:
Uppdaterad:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *